Van een rund

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Van een rund

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 10:27

Biefstuk
bifteck - beefsteak - Beefsteak

Biefstuk wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende.
Afhankelijk van het deel van de rund waarvan de biefstuk wordt gesneden, krijgt de biefstuk ook een andere naam. Het ene stukje is beter dan het andere en dat merk je ook aan de prijs uiteraard.
De beste en duurste biefstuk is de haasbiefstuk. Een doornsee biefstuk wordt gesneden van de bovenbil en het spierstuk. De lendebiefstuk wordt gesneden uit de lende.

Hoeveel nodig ?
125 gr per persoon

Bereidingstijd
3 tot 5 minuten per kant afhankelijk van de dikte en hoe je je steak wilt verorberen.
Schroei biefstuk tijdens het bakken snel dicht en hou het vlees in beweging.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Re: Van een rund

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 10:27

Lendenbiefstuk
Entrecote - Sirloin

Het lendestuk (contrefilet) wordt ook wel tussenribstuk of dunne lende genoemd.
Een lendenbiefstuk of entrecote is een snede uit de dunne lende of de zesrib.
Er zal steeds een vetrandje aan dit stuk vlees zitten. Verwijder het pas na de bereiding, want het geeft een lekkere smaak aan het het vlees en voorkomt ook uitdroging.

Bereidingstijd :6-8 minuten. Een entrecote is te lekker om helemaal doorbakken gegeten te worden.

Hieronder een foto van het volledige lendenstuk
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum