Van een konijn

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Van een konijn

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 10:28

Konijnfilet
Konijnfilet verkrijgt men uit het rugstuk. Reken op 1 stuk als je ook soep of voorgerecht en dessert serveert, en 2 filets voor grote eters. Konijnfilet is in de beter gesorteerde supermarkt en bij de poelier afzonderlijk verkrijgbaar.

De Vlaamse konijnenhouderij bestaat uit familiale bedrijven, die vooral in West-Vlaanderen en Antwerpen gevestigd zijn. De konijnen worden er uitsluitend met plantaardig voer bestaande uit granen en luzerne, wat de gezondheid en de bevleesdheid van het konijn bevordert, gevoed.

Konijnenvlees is mager en licht verteerbaar. Het heeft slechts een korte bereidingstijd nodig en past in een Daardoor is het dus ook gezond als jer gezonde kookgewoonten op nahoudt. Want uiteraard is in teveel boter bakken of teveel vet spek rond het konijn wikkelen of de suas afwerken met room niet bevorderlijk voor het 'mager' zijn van de schotel.

Konijn kan men heel of versneden kopen of men koopt afzonderlijke delen. Afhankelijk van de grootte en dikte van de delen vergt de totale bereidingstijd 20 tot 30 minuten. Zelfs de bouten vragen een relatief korte bereidingstijd van doorgaans 45 minuten. Delen die ontbeend zijn of weinig been bevatten, vragen een korte bereidingstijd. Rugstukken die niet ontvliesd zijn, worden voor het bereiden best op enkele plaatsen een beetje ingesneden.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum