van een Lam

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

van een Lam

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 10:28

Lamskotelet
côtelette d'agneau - lamb chop - Lammkotelett

Het vlees is redelijk mager met mogelijk een dun vetrandje. Het vlees heeft een fijne vleesdraad en bevat weinig bindweefsel. Lamskoteletjes zijn niet goedkoop, omdat je uiteindelijk het been ook mee betaald, en dat - uiteraard - niet kunt opeten.
Zorg ervoor dat je lamskoteletten voldoende dik zijn (minimaal 2,5 cm) als je ze koopt. Het is dan veel makkelijker om ze te bakken en de binnenkant toch nog roze te houden.
Lamskoteletjes kan je best roosteren. Je kan ze kruiden met tijm, rozemarijn, look, munt.. en er eventueel een muntsausje bij serveren.

Hoeveel nodig ?
150 gr per persoon (minimum 3 stuks als hoofdmaaltijd)

Bereidingstijd ?
Bestrijk ze voor het roosteren met olie (hoeft geen olijfolie te zijn).
2 minuutjes langs elke kant op een gloeiend hete grill of in een hete bakpan is voldoende. De buitenkant is dan licht gekorst en de binnenkant is nog heerlijk rose. Serveer lamskoteletjes steeds gloeiend warm.

In 't buitenland
Frans: côtelette d'agneau
Duits: lamsskotelett
Engels: lamb cutlet
Italiaans: cotoletta di agnello
Spaans: chuleta de cordero
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum