Pompoen

Ga naar beneden

Pompoen

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:04

Pompoen

Pompoenen worden in onze keuken niet zoveel gebruikt. Ze worden nog steeds in verband gebracht met de macrobiotische of de natuurvoeding.
Nochtans bestaan er honderden soorten pompoenen, die over gans de wereld verspreid, gecultiveerd worden. Amerikanen zijn er verzot op.
Ook al bestaan er heel veel wedstrijden die de grootste pompoen belonen, toch zijn de kleine versies de beste om te consumeren. Die hebben een veel verfijnder smaak en een minder houterige structuur.

Er bestaan zowel zomerpompoenen als winterpompoenen. De zomerpompoenen hebben een dunne schil en hoeven niet geschild te worden, de winterpompoenen dus wel. Deze laatste kunnen lang bewaard worden.

De spaghettipompoen vult zich bij rijpheid met lange vezelige draden die er als spaghettislierten kunnen uitgehaald worden.

Bewaartips

Een goed uitgerijpte pompoen kan op een droge, niet te koude plaats onverpakt tot in het voorjaar worden gestockeerd en vervolgens geconsumeerd.
Aangesneden kan ze nog ruim een week bewaard worden. Het beste verwijdert men de pitten, legt men de twee lege helften terug tegen elkaar en stopt men de groente in een plastic zak in de koelkast.
Gezondheid

Het vruchtvlees van pompoen is een weldaad voor uw gezondheid. Het bevat veel ijzer, caroteen en vitamine C.
Vooral rauwe pompoen heeft een waterafdrijvende werking.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum