Komkommer

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Komkommer

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:06

Komkommer


De vruchten die in Nederland en BelgiŽ gegeten worden zijn in de regel 35 tot 39 centimeter lang en 5 cm in diameter met een gewicht van 400 tot 450 gram.

Komkommers zijn het hele jaar door verkrijgbaar, daar ze in serres geteeld worden. Een verse komkommer is egaal, glanzend groen en hard en heeft een stevig groen steeltje.
Om dat zo te houden kan je komkommers tot een week thuis bewaren. Niet in de koelkast (geen enkele vruchtgroente) maar wel op een koele plek (kelder). Een komkommer die er al te lang ligt wordt slap en geel.
Bewaar ook nooit tomaten in de buurt van komkommers, daar worden ze immers ook geel van.

Komkommers worden vooral rauw gebruikt. Was ze goed (schillen is niet nodig, maar kan wel) en verwijder de uiteinden.
Als je komkommers warm gebruikt, kan je best met een lepeltje de zaadlijsten verwijderen. Snij de komkommer in twee en schraap de kern eruit.

Komkommers bestaan voornamelijk uit water en bevatten daardoor dus weinig caloriŽn
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum