Eikebladsla

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Eikebladsla

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:10

Eikebladsla

De bladeren hebben de vorm van een blad van de Amerikaanse eik en zijn aan de buitenkant roodbruin gekleurd, het middendeel bleekgroen.
Er bestaat echter ook een volledig groene versie van deze sla.
Z'n smaak is pittig en een heel aparte, nootachtige smaak.
De textuur knapperig.

De Hollandse eikenbladsla is het gehele jaar in beperkte mate verkrijgbaar.
Je kan een verse sla herkennen doordat de eikenbladsla er dan fris uitziet en geen verlepte bladeren heeft.
In de koelkast kan je de sla enkele dagen bewaren. Haal ze dan wel uit de gesloten verpakking en leg ze in de groentelade of rol ze in krantepapier.
Maak de eikenbladsla schoon door de stronk voorzichtig uit de krop te draaien. De blaadjes vallen dan gewoon los.
Was de sla voorzichtig, laat ze uitlekken en dep ze droog in een theedoek of gebruik de slacentrifuge.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum