Ijsbergsla

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Ijsbergsla

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:13

Ijsbergsla

Eind 19e eeuw werd in de Verenigde staten en nieuwe sla ge´ntroduceerd : iceberg. Wij kennen deze zee krokante en sterk gekropte sla onder de naam ijsbergsla. De lichtgroene bladeren rollen zich in een heel dichte krop op. De bladeren zijn stevig, knapperig en iets doorzichtig, zodat het lijkt alsof ze bevroren zijn. Z'n smaak is pittiger en geuriger dan die van kropsla.
Er bestaat ook rode ijsbergsla. Doordat ijsbergsla heel lang kan bewaard worden in de koelkast (tot 3 weken) is deze sla ontzettend populair geworden en heeft ze de plaats van de kropsla verdrongen.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum