Kropsla

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Kropsla

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:14

Kropsla

Soms wordt deze sla ook wel botersla genoemd. Vroeger werd de groente voornamelijk gestoofd, nu is ze zowat de basis van elke koude salade.
Het witte melksap dat uit de wortel vloeit bij het doorsnijden is slaapverwekkend, daarom houden we het ook bij de blaadjes.
Deze sla wordt veel gebruikt, is smakelijk en mals.
Kropsla bevat ook veel mineralen en vitaminen en weinig caloriŽn.

Kropsla bewaar je het beste in de groentenla van de koelkast. Laat de kropsla echter niet in een gesloten verpakking zitten. Je maakt de sla schoon door voorzichtig de bladeren van de stronk te halen en daarna onder de kraan te wassen. Drogen doe je met de slacentrifuge of door met een theedoek droog te deppen. Laat de bladeren heel of scheur ze in stukjes. Snij de sla beslist niet. Door scheuren blijft uw sla langer mooi en vers.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum