Hoppescheuten

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Hoppescheuten

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:15

Hoppescheuten

Dit zijn de jonge ondergrondse scheuten van de hoppeplant, dezelfde die de hop voortbrengt die gebruikt wordt bij de bierbereiding. Deze jonge scheuten worden in het vroege voorjaar met de hand geplukt, dikwijls in de bittere koude. Dit verklaart de hoge prijs van hoppescheuten. Het is een zeer tijdrovend en vermoeiend handwerk. De scheutjes hoeven niet gepeld of dergelijks te worden, alleen de harde stukjes van de voet mogen er af gebroken worden.

Een portie bestaat uit ongeveer vijftig gram per persoon. De scheuten worden meestal gewoon gekookt en verwerkt met een roomsaus of een lichte kerriesaus. Dikwijls komt er een gepocheerd ei bij. Dezelfde recepten van asperges kunnen ook gebruikt worden voor hoppescheuten.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum