Spitskool

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Spitskool

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:17

Spitskool

Spitskool is een typische zomerkool en is familie van de witte kool. Zoals de naam al zegt is het een kool met spitse, gesloten buitenbladeren. Vooral de kleinere spitskooltjes zijn erg populair, en uitermate geschikt voor salades, roerbakken en koken.
Als je spitskool op een koele frisse plaats bewaart dan is ze enkele dagen houdbaar. Eenmaal aangesneden - of voorgesneden - kan je ze tot 2 bewaren.

Verwijder de harde buitenste bladeren en de stronk. Was de kool zorgvuldig en schaaf of snijdt de kool in fijne repen.
Spitskool heeft een iets zachtere smaak dan witte kool en kan zowel rauw, gestoofd, gekookt als geroerbakt gegeten worden
Ook smakelijke soep is er van te maken
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum