Savooikool

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Savooikool

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:20

Savooikool

Savooikool is een echt winterproduct. We kennen de groene- en de gele savooikool.
Deze gezonde koolsoort kan gekookt of gestoofd opgediend worden of gebruikt worden in soepen en salades.

Aankopen
Groene savooiekool is van september tot februari volop verkrijgbaar. Let er bij het kopen op dat de bladeren stevig zijn en een glanzende groene kleur hebben. Gele bladeren duiden er op dat de kool niet vers meer is. Veel gaten in de buitenste bladeren duiden op de aanwezigheid van slakken en rupsen.

Gele savooikool is het hele jaar door verkrijgbaar behalve in de maanden juni en juli. Deze kool moet vast zijn en niet door slakken aangevreten. Gele savooikool wordt niet meer in elke winkel aangeboden.

Bewaren
Groene savooikool is geen soort om te bewaren. Op een frisse, koele plaats blijft deze kool slechts enkele dagen goed. Als u het product gesneden koopt kunt u deze 1-2 dagen in de koelkast bewaren.
Gele savooikool is wel goed te bewaren. Op een koele, droge plaats blijft deze enkele maanden goed.

Savooikool is prima in te vriezen. Blancheer de kool wel 2 minuten voordat u deze invriest.

Hoeveel kool reken ik per portie ?
Als u savooikool wilt koken of stoven moet u rekening houden met 250 gram per persoon. Voor salades heeft u aan 75-100 gram voldoende.

Gezondheid
Savooikool is rijk aan de mineralen ijzer, calcium, fosfor, natrium en magnesium. Daarnaast bevat savooikool veel vitamine C, eiwit en vezelstoffen.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum