Paksoi

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Paksoi

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:20

Paksoi

Paksoi is een exotische groente die oorspronkelijk uit AziŽ komt, maar nu het gehel jaar door in onze landen wordt geteeld. Ze ligt dan ook het hele jaar door in de rekken.
De gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven. De stelen en het blad moeten gaaf en fris zijn als je ze koopt. Paksoi is een kwetsbare groente en kan dan ook slechts tot 3 dagen ind e groentela van de koelkast bewaard worden.
Verwijder de eventuele lelijke buitenste bladeren en snij het voetje eraf. was de bladeren en snij de paksoi in reepjes. In warme bereidingen reken je op 250 gr paksoi, en in een slaatje op 150 gr.

Je kan paksoi makkelijk invriezen, maar het is niet echt nodig, omdat hij het ganse jaar door verkrijgbaar is. Als je het toch wil, doe het dan in de zomermaanden, en - zoals met alle groente - blancheer deze eerst 2 minuten.

Paksoi is gemakkelijk en snel te bereiden. 5 minuutjes koken in een bodempje lichtjes gezouten water, stomen of roerbakken, het lukt allemaal. Kruiden kan met karwijzaad, dille, peper, en eventueel wat sojasaus. Andere ingrdiŽnten uit de Indische en Chinese keuken combineren er perfect bij : gember of bieslook bvb. Heerlijk met een scheutje ketjap, witte saus, kaassaus of tomatensaus.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum