Bataat

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Bataat

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:21

Bataat

De bataat wordt ook wel zoete aardappel genoemd en is een tropisch knolgewas afkomstig uit Midden-Amerika. Alhoewel dit knolgewas tegelijkertijd met de aardappel - in de tijd van Columbus - in Europa terecht gekomen is, werd het nooit onze geliefkoosde knol. De smaak van deze knol - ze kan per stuk soms 300 gr wegen - was te zoet voor onze smaak.
De zoete aardappel wordt vooral in de Antilliaanse en Aziatische keuken gebruikt. De aardappel heeft een langwerpige, grillige vorm. De schil is meestal rood en van binnen kan de aardappel creme maar ook oranje van kleur zijn.
Daardoor bevat de oranje soort ook veel meer caroteen, een provitamine A.

De kooktijd is ongeveer 20 minuten. Schil de aardappel voor of pel hem na het koken.
Je kan ze ook garen in de oven of frituren als chips.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum