Aardperen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Aardperen

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:22

Aardperen

Aardpeer is een knolgewas met een zachte, zoete, nootachtige smaak, die een beetje doet denken aan artisjokken. Vandaar soms ook de naam 'Jeruzalemartisjok'. In het Frans "Topinamboer".
Deze grillig gevormde wortelknol van een zonnebloemsoort kan zowel zonder als met de pel klaargemaakt worden. De aardpeerknollen zijn bijzonder voedzaam, licht verteerbaar en ze hebben een helende werking.
Ze zijn bij uitstek geschikt voor diabetici, maar ook niet suikerzieken doen er uiteraard hun voordeel mee.

Als ze jong en erg vers zijn kunnen ze in fijne schijfjes gesneden worden en rauw worden verwerkt in slaatjes of dergelijke. Doe er altijd wel citroensap op om verkeluren te voorkomen en serveer er een vinaigrette bij.
Men kan ze zowel koken als fruiten. De smaak is altijd zoet nootachtig. Doe altijd wat bonenkruid of salie in het kookwater.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum