Venkel

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Venkel

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:23

Venkel

Niet enkel de pitig-zoetig, naar anijs smakende platte tot bolrondse wit/groene knol, maar ook de stelen (garnering en smaakversterker) en het kruid (salades) worden gebruikt bij de venkel. Ze is het gehele jaar verkrijgbaar.

Venkel wordt veel gebruikt bij visbereidingen, vooral in vissoepen. De gedroogde stengels van de wilde venkel worden gebruikt op de barbecue om lekker te geuren tijdens het grillen en aan de gegrilde producten een venkelsmaak te geven.

De zaden van dezelfde wilde of gekweekte plant worden eveneens aangewend in likeuren en vissoepen. De venkelzaden zijn ook een belangrijke smaakgever aan anijsdranken zoals pastis.

Venkel is rijk aan vitamine C, ijzer en is bovendien caloriearm.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum