Linzen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Linzen

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:26

Linzen

Linzen werden reeds in de bijbel beschreven, ook nu nog is het een zeer belangrijk voedingsmiddel voor grote bevolkingsgroepen. Er bestaan grijze, bruine, groene, rode, oranje, gele,... linzen. Kleine en grote.
Linzen zijn lekker in slaatjes, bij warme gerechten en in soep. Ze worden veel gebruikt in de Oosterse keuken.

Aankopen
Doordat linzen gedroogde peulvruchten zijn staat er geen seizoen op.

Bewaren
Op een donkere, koele en droge plaats.

Bereiding
Als linzen nog niet gepelt zijn kunnen ze best geweekt worden. Bij gepelde (halve) linzen hoeft u dat niet te doen.
Het water waarin u de linzen weekt en ook het water waarin u de linzen kookt gooit u best weg. Op die manier zal u minder last hebben van winderigheid. Controleer verse linzen wel goed op steentjes voor u ze bereidt. De kooktijd hangt af van het soort linzen.

Gezondheid
Peulvruchten bevatten veel vitaminen en mineralen en doordat ze een goede eiwitten- en koolhydratenbron zijn, zijn ze bij uitstek geschikt in een vegetarisch diŽet.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum