Snijbonen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Snijbonen

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:26

Snijbonen

Deze zomergroente is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar.
Deze lange, platte, brede, gladde, groene peul heeft een zoete smaak en een uitgesproken aroma. Ze worden zowel vers als voorgesneden verkocht.

Aankopen
In de maanden augustus en september zijn de volle grond snijbonen verkrijgbaar. Daarbuiten vind je de bonen uit serre en de ge´mporteerde snijbonen uit landen als Spanje en Portugal.
Let er bij de aankoop op dat de bonen een regelmatige vorm hebben, dat er geen vlekken of schimmel op voorkomt, dat ze knappen bij het doorbreken en dat ze een mooie heldergroene kleur hebben.

Bewaren
Bewaar snijbonen hooguit 3 tot 5 dagen in de koelkast, bij voorkeur in een papieren zak.
Je kan de bonen ook invriezen. Blancheer ze dan wel eerst 2 minuten voor je ze invriest.

Hoeveelheid per persoon
Voor warme groenten reken je 250 gram per portie. Verwerk je de snijbonen in salade of rauwkost, reken dan op 100 gram per portie.

Gezondheid
Net als andere bonen zijn snijbonen zeer voedzaam. Peulvruchten bevatten niet alleen veel koolhydraten, maar ook uitzonderlijk veel eiwitten. Dat maakt hen geschikt als hoofdbestanddeel van een evenwichtige vegetarische maaltijd.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum