Selder

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Selder

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:33

Selder

Er bestaan twee soorten welgekende selder(ij).
De groene (ook wel snijselder genoemd) en de witte (bleekselder).
De groene wordt voornamelijk gebruikt in soepen en fonds. Daar waar ze haar smaak moet afgeven maar verder niet zichtbaar zal zijn op het bord.
De bleekselder is veel voller van structuur en wordt ook gebruikt als groente.

Bewaren

Het is raadzaam om de selder niet te lang te bewaren. Enkele dagen in de groentela van de koelkast kan wel.
Schoonmaken

Vooraleer de selder verwerkt wordt, moet deze eerst grondig gespoeld worden.
Het onderste witte gedeelte met fijne worteltjes wordt afgesneden.
De blaadjes bovenaan kan u net zoals de stengels verwerken in soepen of andere gerechten.
Verwerking

Bleekselder kan door zijn zachtere smaak ook rauw gegeten worden, bijvoorbeeld als hapje met een dipsaus of bij een kaasschotel.
Selder kan u koken, stoven of roerbakken.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum