Postelein

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Postelein

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:34

Postelein

Deze 'ouderwetse' bladgroente afkomstig uit china werd door de Engelsen in de 16de eeuw in Europa ingevoerd. Het plantje heeft kleine, nogal dikke blaadjes die zowel als sla of als gestoofde groente kan gegeten worden. Ook te gebruiken in lentesoepen. De zomerpostelein heeft dikke bladeren die even moeten gemarineerd worden in vinaigrette als men ze als sla wil eten. De winterpostelein met bijna vierkante blaadjes kan zo gegeten worden in een salade.

Hij is een beetje zuur van smaak en z'n belangrijkste eigenschap bestaat erin dat hij cholesterolverlagend zou werken.

Als je de postelein stooft, zal je merken dat de begint met een halve pot vol, en na een paar minuutjes stoven nog amper een bodempje vol hebt.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum