Zuring

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Zuring

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:34

Zuring

Ook zurkel genoemd, vindt men in het wild in weides en langs de rand der wegen. Wat wij kennen als groente is een gekweekte vorm met bladeren die op spinazie gelijken. De kleur is wel bleker. De smaak is vrij zuur. De zure smaak komt van het oxaalzuur dat de plant bevat. Sommige mensen, vooral kinderen kunnen gevoelig zijn voor dit zuur, dat maagstoornissen kan veroorzaken.
Zuring wordt in de Vlaamse keuken vooral gebruikt bij paling in 't groen, in aardappelstamppotten en als smaakgever bij vissen.

Zuring is een uitstekend keukenkruid. Vers jong blad kan verwerkt worden in sauzen, soepen, roomkaas en eiergerechten. Als je het blad in salades doet verminder dan de hoeveelheid azijn of citroensap in de dressing. Het blad van de zuring is immers al zuur genoeg. Zuring combineert voortreffelijk met kip en varkensvlees. Kook het gewas als spinazie, giet het water tussentijds eenmaal af om de zure smaak te temperen.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum