Krulandijvie

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Krulandijvie

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:39

Krulandijvie

Krulandijvie wordt ook wel eens frisée genoemd, en is een variëteit op de echte andijvie.
Deze mild bittere soort heeft taaie generfde bladeren en wordt veel in Frankrijk gebruikt.
De binnenste bladeren (het zachtgele hart) heeft een milde smaak, de buitenste groene bladeren bevatten het meeste voedingsstoffen maar zijn taai en bitter.
De bladeren zijn zeer decoratief en worden daarvoor ook gebruikt. Dikwijls aangemaakt met speciale azijnsoorten en kunnen gegeven worden bij warme gerechten omdat de blaadjes niet snel verslappen naast het hete gerecht.
Je kan de sla ook gestoofd serveren
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum