Eekhoorntjesbrood

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Eekhoorntjesbrood

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:45

Eekhoorntjesbrood

In de horeca is deze paddestoel ook wel bekend als Cpes of Porcini.
Eekhoorntjesbrood is een wilde paddestoel die vooral in de Franse en Italiaanse loof- en naaldbossen gevonden wordt. Het seizoen voor eekhoorntjesbrood loopt van de vroege zomer tot de late herfst, maar ook dat is weer afhankelijk van de weersomstandigheden. Sommige jaren zijn ze nauwelijks te verkrijgen en andere jaren volop.

De vlezige hoed van eekhoorntjesbrood is roodbruin tot donkerbruin en voelt een beetje plakkerig aan. De onderkant van de hoed ziet er vaak een beetje sponzig uit. De steel is over het algemeen vrij dik.
Eekhoorntjesbrood kan niet lang bewaard worden, Het is beter de paddestoel direct na aankoop te bereiden.

Deze paddestoel kan je wel met een beetje water schoonvegen. De - taaie - onderkant van de steel kan beter afgesneden worden en gebruikt worden voor sauzen en soepen.

Deze paddestoel heeft stevig vlees dat nootachtig en mild van smaak is. Juist door zijn bijzondere smaak is ie erg geliefd bij vele koks.
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum