Aardappel- en ma´szetmeel

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Aardappel- en ma´szetmeel

Bericht van jolinde op za aug 09 2008, 11:59

Aardappel- en ma´szetmeel

Aardappel- en ma´szetmeel worden in de keuken meestal gebruikt als bindmiddel.
Ma´szetmeel geeft een 'blinde' binding. Dat wil zeggen dat de saus een mat oppervlak zal krijgen.
Aardappelzetmeel zal juist aan een saus een 'helder' glanzend laagje geven.
Dus eigenlijk gebruik je best aardappelzetmeel voor het binden van sauzen.
Ma´szetmeel (zoals bvb maizena) kan je best enkel gebruiken voor het binden van melkdesserten of puddingen, daar valt het immers niet op dat er een 'mat' laagje over het voedsel komt.

Beide zetmelen roer je gewoon los met een vork in water of melk. Pas nadien voeg je het toe aan de kokende massa.
Ma´szetmeel is iets geler van kleur dan aardappelzetmeel
avatar
jolinde
beheer
beheer

Vrouw Aantal berichten : 3773
Leeftijd : 55
land :
Registration date : 27-04-08

Profiel bekijken http://kouzinafusion.usersboard.net

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum